Astazi: Luni, 21 Octombrie 2019

Ajut cu 2% pentru că îmi pasă 100% !

Direcţionează 2 % din impozitul pe venit către Centrul Diecezan Caritas Iaşi!

Un formular poate ajuta la îmbunătăţirea vieţii unui beneficiar.
Ce înseamnă prevederea 2 %?
 Orice contribuabil, persoană fizică, poate să direcţioneze 2 % din impozitul lui pe venit câtre o organizaţie neguvernamentală (fundaţie sau asociaţie). Puteţi astfel decide către cine merg 2 % din impozitul dumneavoastră! Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, este o parte a impozitului pe venit care v-a fost deja reţinut în fiecare lună din anul 2013.

Ce trebuie să faceţi?
1. Descărcaţi şi completaţi formularul

Dacă doriţi ca cei 2 % care v-au fost reţinuţi pe parcursul anului 2013, să-i direcţionaţi către beneficiarii asociaţiei noastre, trebuie să descărcaţi unul din aceste formulare şi să-l completaţi

Dacă aţi avut venituri doar din salariu – descarcă Formularul 230 precompletat cu date asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi
Dacă aţi avut venituri şi din alte surse în afara salariului – descărcaţi Formularul 200 precompletat cu datele asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi

Dacă aveţi deja formularul trebuie să completaţi:

Anul 2013 (anul anterior pentru care deja s-a plătit impozitul)
Denumire entitate nonprofit: CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI
Cod de identificare fiscală:4488681
Cont bancar (IBAN): RO36BRDE240SV08119112400
Semnătura dumneavoastră.

Atenţie!

• Nu trebuie completată suma ce urmează a fi virată. Ea se calculează automat ca fiind 2% din impozitul datorat către stat.
• Se poate depune un singur formular 230 sau 200! Prin sistemul 2% se poate finanţa o singură organizaţie !

2. Depune formularul sau trimite-l prin poştă cu scrisoare recomandată la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu. Adresele sunt aici: Adrese AF sau, dacă ai adunat mai multe declaraţii, ni le poţi trimite nouă prin poştă însoţite de copia după cartea de identitate şi le trimitem noi. Adresa noastră este:
Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Str. Sărărie nr. 134, Iaşi, Cod poştal: 700116.

Data până la care se pot depune declaraţiile este 23 mai 2014, dupa aceasta dată contribuabilii vor pierde dreptul de exercitare a opţiunii.

Formularele se completeaza in doua exemplare. Originalul se completeaza si se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata la administratia financiara.

Persoană de contact:
Mariana Ursan