Astazi: Luni, 21 Octombrie 2019

Barnova

Centrul de inserţie socio-profesională pentru tineri în dificultate

Din luna august 2009 am obţinut certificatul de furnizor de formare profesională pentru calificare de tâmplar universal, eliberat de CNFPA, si recunoscut de MMFPS si de MECI

Informatii pentru beneficiari:

Atelier tamplarie Orar: 9-16
Adresa:sat Barnova, com Barnova
Persoana contact: Cornel Nistor
Tel 0232/235.524

Orar 8.30-16.30
Adresa: Str. Sarariei, nr. 134
Persoana contact Oana Guşă
Telefon 0232/210085 (0232/218.786)
Fax 0232/217.998

Servicii oferite:
- Calificarea tinerilor in tamplarie , cu obtinerea unei diplome de calificare, avizata de Ministerul Muncii
- Sprijinirea tinerilor postinstitutionalizati si a celor fara suport familial, constand in suportul material pentru cazare, imbracaminte, masa, transport, asistenta medicala;
- Sprijin educativ, consilieresi suport psihoemotional in vederea depasirii angoaselor personale, a neincrederii, dobandirea de abilitati administrative si formarea ca persoane autonome;
- Medierea pe piata fortei de munca a absolventilor cursului de calificare, constand in insertia pe piata fortei de munca prin identificarea de locuri de munca, contactarea angajatorilor, sprijin in pregatirea pentru interviul de angajare;
- Monitorizarea pe o perioada de 6 luni, a tinerilor ce au beneficiat de programul de calificare, constand in consiliere in vederea pastrarii locului de munca si a locuintei, verificarea respectarii contractului de munca atat de catre angajat cat si de catre angajator;

Evenimente:

»Tineri tâmplari între finaluri şi începuturi
»Săptămâna Porţilor Deschise
»O cale deschisă pentru tineri
» Eveniment:
 Au inceput înscrierile pentru cursul de tâmplarie care va începe la sfârsitul lunii februarie.
Cei interesaţi pot lua legatura cu coordonatorul de proiect, informaţiile de contact sunt afişate la secţiunea "Informaţii pentru beneficiari"

Criterii obligatorii de înscriere - minim 8 clase;
- vârsta 18+24 ani;
- situaţie socio-familială deficitară, cu posibilitaţi foarte restranse de a urma alte forme de învăţământ.
Selecţia finală se va face în urma unei evaluări realizate de către echipa de proiect, cursurile având o durată de 4 luni jumătate.

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!

» Galerie foto

» Donatori

» Raport anual 2007

Info voluntari:

Coordonator voluntari: Oana Guşă
Posibilităţi formare în Iaşi, abilitati de comunicare, aprofundarea cunostintelor in domeniu, posibilitati de a interveni in viata unor tineri asistati sa devina autonomi, posibilitati de a efectua practica semestriala si de vara in domeniul asistentei sociale, suport din partea practicantilor din domeniu social in efectuarea lucrarilor de specialitate;

Activităţi :
- suport in achizitionarea informatiilor din domeniul de calificare - recapitulari, exercitii, explicatii suplimentare pentru termenii folositi in suportul de curs;
- Seminarii de informare si formare, pe diverse teme : igiena, prevenirea consumului de alcool si drog, administrarea resureselor proprii, relatii interumane, sexualitate, bunele maniere, etc;
- activitati de socializare si de interrelationare;
- activitati de voluntariat in care sunt implicati beneficiarii, avand ca scop valorizarea lor;
- consiliere si orientare socio-profesionala pentru tinerii din proiect;
- organizarea si sustinerea de seminarii privind achizitionarea deprinderilor de viata independenta

Echipa proiectului:

Oana Guşă, coordonator proiect;