Centrul Diecezan Caritas Iasi  Centrul Diecezan Caritas Iasi

Centrul Diecezan Caritas Iași,  organizează în perioada 01-02 octombrie 2013, seminarul cu tema „Importanța implicării actorilor locali în dezvoltarea programelor de incluziune socială pe piața muncii pentru grupurile vulnerabile”.

Seminarul, organizat în cadrul proiectului „Rețea de incluziune socială pe piața muncii” are ca scop prezentarea de modele europene eficiente de incluziune socială pe piața muncii pentru persoane defavorizate, cu participarea specialiștilor în domeniu din Germania și România.

La seminar și-au anuntat participarea:

Excelența Sa, Dr. Felix Genn, Episcop diecezan de Munster
Excelența Sa, Mons. Petru Gherghel, Episcop al Diecezei de Iași
Preot Dr. Klaus Winterkamp, președinte Caritas Munster
Heinz-Josef Kessmann, vicepreședinte Caritas Germania și director Caritas Munster
Angela Achiței, Președinte executiv Fundația Alături de Voi
Pr. Nicolae Anușcă, președinte Confederația Caritas România
Catalina Fădur, Fundația Solidariate și Spreranță
Reprezentanti ai autoritatilor locale şi centrale şi ai ONG-urilor partenere.

Seminarul va cuprinde :

1 octombrie: vizite pe teren la Stațiile de Incluziune Socială Săbăoani și Huși, înființate prin proiect

2 octombrie, Hotel Unirea, sala mezanin, între orele 09.30-17.00,  Expuneri în plen și Workshopuri pe teme de modele de bună practică în Germania - 7 proiecte de succes implementate de către Caritas Munster.

Seminarul are ca obiective creșterea profesionalismului colaboratorilor din domeniul precizat prin prezentarea de schimburi de experiență și modele de bune practici între organizații din țară și străinătate implicate în domeniul incluziunii pe piața muncii a persoanelor defavorizate, precum si responsabilizarea autoritatilor locale și centrale cu privire la acest domeniu.

Proiectul „Rețea de Incluziune Socială pe piața muncii” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul axei prioritare „Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.2, „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Alături de Centrul Diecezan Caritas Iași, parteneri în implementarea proiectului sunt: Asociația Caritas Alba Iulia- Îngrijire la Domiciliu și Asociația Caritas Münster din Germania.

Informații suplimentare: Centrul de Resurse pentru Incluziune Sociala, str. V.Lupu nr. 134, Iași, tel: 0332-730644.  Persoana de contact Mihaela Condac, tel: 0745-543491

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro